Spring naar inhoud

Welkom, now Leanback

Spread the love
Www.lean-back.nl

Leanback betekend letterlijk vertaald “achteroverleunen”. Volgens mijn persoonlijke visie zou het gunstig zijn wanneer mensen wat vaker de tijd willen nemen om dat te doen.En dan te observeren, zonder oordeel, zonder invulling... gewoon, zien, laten gebeuren.

Oftwel leanback and observe ….

Als je met je neus overal bovenop zit verlies je makkelijke het overzicht. Facebook, het nieuws, de krant allemaal prikkels, allemaal informatie die jouw welzijn beïnvloeden. Die invloed hebben op hoe jij je voelt. En sterker nog, de kleur bepalen die jouw bril heeft waarmee je naar de dingen kijkt .

Of het nou om relaties met naasten gaat, de buren of de politiek...of je jezelf geslaagd vindt of niet …. je bent opgebouwd uit informatie die je uit je referentiekader opgenomen hebt.

Doe daarom af en toe eens een stapje terug, leun eens achterover... misschien geeft je dat wel een heel andere focus, nieuwe informatie, een andere bril.....

Het schijnt bovendien gezondheidbevoorderend te zijn om het hoofd regelmatig even leeg te maken, niets te “moeten". Maar wat is het lastig! Want niets doen is verachtelijk.... althans zo voelt het toch vaak. Voor mij is het in ieder geval een uitdaging.

Gelukkig kwam Zhineng Qigong op mijn pad. Deze Chinese bewegingsleer helpt zowel lichaam als geest te versterken.

En hoewel opgebouwd uit eenvoudige oefeningen train je jezelf feitelijk in het achteroverleunen, niets te willen, niet hoeven..... gewoon te zijn. Het lichaam opent, de Qi (levenskracht) kan stromen, je lichaam wordt krachtig en ontspannen.

En door dat regelmatig te trainen worden de dagelijkse dingen beter behapbaar. Meestal ook positiever maar vooral meer hoopvol. Althans dat is mijn ervaring. Want je traint zoals gezegd ook de mind...

Je kiest je informatie met zorg... want dat wat aandacht krijgt groeit.....laat het dus iets moois en hoopvols wezen !

Ik volgde de opleiding tot instructeur aan het Chi Neng instituut
België  en behaalde mijn certificaat voor instructeur (level 1) en ga nu verder met de opleiding level 2. Ik kijk er naar uit om mijn kennis en ervaringen met anderen te delen. Daarom zal ik je vanaf nu hier regelmatig informeren over mijn ervaringen, visies en natuurlijk lessen, workshops en retraites!

Keep you posted, so lean-back and stay tuned!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *