Spring naar inhoud

Wie ben ik

Spread the love
Www.lean-back.nl

Wie ben ik .... 

Tja ….Ik zal hier even de grote lijnen beschrijven die “mijn vorming” beschrijven die mij o.a bracht waar ik nu ben. En waarom jij nu op deze site mijn verhaal leest …. 😊  

Ik ben in een ver verleden na mijn middelbare school gestart aan de opleiding DDV (Docent Dramatische Vorming) Theaterdocent zeg maar.  

 Maar na een paar jaar ontdekte ik dat mijn passie toch meer lag in de fysieke vorm van theater en ben ik overgestapt naar de Mime Opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. 

Hoewel mijn passie voor beweging niet minder werd, had ik toch het gevoel dat ik op een andere manier misschien een relevantere bijdrage zou kunnen hebben op de aarde.  

En heb de overstap gemaakt naar de opleiding SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening). Deze deeltijd hbo-opleiding combineerde ik met het werken op een groep in een Antroposofische zorginstelling.  En ben uiteindelijk nog even teamhoofd geweest op een zorgboerderij.  

Om uiteindelijk de drukte van Amsterdam in te ruilen voor het stille Franse “a la campagne”.  

Daar tussen de landerijen en de koeien hebben mijn man en ik ons gezin gesticht en de basis gelegd voor een leven dichter bij de natuur.   

Wonende aan de rand van een klein dorpje, met een terrein van een halve hectare tot onze beschikking, hadden we als leidmotief voortaan -  permacultuur geïnspireerd - zelfvoorzienend leven - respect voor en in contact met de natuur - . 

Ik startte een vereniging om lokale, ambachtelijke en biologische producenten een podium te geven door een maandelijkse markt te organiseren.  

En volgde de opleiding “Ecologische filosofie en politiek” om mijn zorg om het welzijn van deze aarde minder gebaseerd te laten zijn op een - slecht onderbuikgevoel - maar onderbouwd met wetenschap en gedachtengoed van anderen die deze zorg met mij deelden.  

En hoewel alles klopte miste ik toch weer die lichamelijk beweging …. anders dan lekker een stukje hardlopen of fietsen... gewoon puur vanuit je lichamelijke zijnsvorm.  

Toen kwam ik terecht bij Zhineng Qigong.... en de reden waarom jij hier nu op deze website bent gekomen …. 

Zhineng Qigong is een Chinese meditatieve bewegingsvorm gebaseerd op een holistisch wereldbeeld. En ik ben daar helemaal in mee.   

Waar mijn persoonlijke verbinding met de aarde (moestuin, buitenleven), mijn zorg om het welzijn van de aarde (opleiding Ecologische filosofie en politiek) en mijn theater - mime achtergrond samen komen in mijn lichaam en geest, daar is er Zhineng Qigong als vorm. 

The work that reconnects.... Verbinding terug in jezelf, verbinding terug met je omgeving..... 

Zhineng Qigong doet fysiek werk, het laat o.a  je bloed beter doorstromen, stimuleert je energiehuishouding, je vitaliteit en weerstand. Mentaal geeft het je handvatten om veerkrachtiger te worden en de teugels in handen te nemen. En het plaats je (terug) in het grotere plaatje. Je bent een schakel in het groter geheel, onderdeel van een systeem.     

Volgens mij kun je je terug verbonden voelen met de aarde waar je op leeft. Dat kan natuurlijk op vele manieren, dat kan via een opleiding, dat kan middels moes tuinieren of wat dan ook.  Maar nadat ik genoemde manieren heb ondervonden viel de beoefening van Zhineng Qigong mij erg goed.  Vooral ter aanvulling.  

Je kunt je verbonden voelen en opladen door Qigong beoefening. Maar je kunt ook verantwoording nemen vanuit die verbinding.  

Want dan houd je het klein en dicht bij jezelf...  en met elke stap die je zet kun je in je voetspoor een bijdrage leveren. Je kunt kiezen welke voetprint je achterlaat.  

 Ik hoop dat door les te geven in Zhineg Qigong ik dit gevoel van verbinding kan delen, kan laten ervaren.   

Zodat we stap voor stap een mooiere, vreedzamere, leefbaardere wereld creëren, samen.  

Hun Yuang Ling Tong  

Anne