Spring naar inhoud

Wie ben ik

Anne Fechter-Koopmans 1976

Na in volgorde van opsomming de volgende opleidingen te hebben gevold....

: DDV (Docent Dramatische Vorming), Mime Opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam en de SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening). Heb ik samen met mijn vriend, nu man Peter de koffers gepakt om de drukte van het leven en werken in de stad Amsterdam in te ruilen voor het stille Franse “a la campagne”. 

Daar tussen de landerijen en de koeien hebben wij ons gezin gesticht en de basis gelegd voor een leven dichter bij de natuur.    

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Wonende aan de rand van een klein dorpje, met een terrein van een halve hectare tot onze beschikking, hadden we als leidmotief voortaan -  permacultuur geïnspireerd - zelfvoorzienend leven - respect voor en in contact met de natuur - . 

Na een aantal projecten en opleidingen stuitte ik ook op de bewegingsleer Zhineng Qigong.... de reden waarom jij hier nu op deze website bent gekomen …. 

Zhineng Qigong is zoals gezegd een Chinese meditatieve bewegingsvorm gebaseerd op een holistisch wereldbeeld.    

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon

En waar mijn persoonlijke verbinding met de aarde: (moestuin, buitenleven), 

Mijn zorg om het welzijn van de aarde: (opleiding Ecologische filosofie en politiek)

En mijn theater - mime achtergrond samen komen in mijn lichaam en geest, is daar Zhineng Qigong er als vorm. 

Zhineng qigong training

=

The work that reconnects.... 

Verbinding terug in jezelf, verbinding terug met je omgeving. Dat is de ervaring die veel beoefenaars zullen herkennen.  

Zhineng Qigong doet fysiek werk, het laat o.a  je bloed beter doorstromen, stimuleert je energiehuishouding, je vitaliteit en weerstand. Mentaal geeft het je handvatten om veerkrachtiger te worden en de teugels in handen te nemen. En het plaats je (terug) in het grotere plaatje.

Je bent een schakel in het groter geheel, onderdeel van een systeem.    

Volgens mij kun je je terug verbonden voelen met de aarde waar je op leeft. Dat kan natuurlijk op vele manieren, dat kan via een opleiding, dat kan middels tuinieren, wandelen of wat dan ook.  Maar nadat ik genoemde manieren heb ondervonden viel de beoefening van Zhineng Qigong mij erg goed. Vooral ter aanvulling.  

Je kunt je verbonden voelen en opladen door Qigong beoefening. Maar je kunt ook verantwoording nemen vanuit die verbinding.  

ik was in ieder geval enthousiast genoeg om mijn certificaat tot Zhineng Qigong instructeur level 1 te halen en volg intussen de opleiding tot instructeur level 2. Ik hoop dat door les te geven in Zhineg Qigong ik dit gevoel van verbinding kan delen, kan laten ervaren.   

Zodat we stap voor stap een mooiere, vreedzamere, leefbaardere wereld creëren, samen.  

Hun Yuang Ling Tong  

Anne